Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Ayvalık'a Çin Lokantası

Ayvalık

Ayvalık, tarihinde ilk kez bir Sarımsaklı yolu üzerindeki Berk Otelde Ping Pong Chinese Food Çin Restoranı açıldı.

Ayvalık, tarihinde ilk kez bir Sarımsaklı yolu üzerindeki Berk Otel`de `Ping Pong Chinese Food` Çin Restoranı açıldı.
Hizmete giren lokanta, körfez halkı yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisi çekmeye başladı.
Berk Otel ve Çin Restoranı İşletmecisi Timur Berk, Ayvalık`ta turizm alanında ilk otelcilik işletmeciliğini, ilk organik şarap üreticiliği yanı sıra Türkiye`nin 50`ci, Ayvalık`ta ilk `Çin Restoranı`nın hizmete girmesi mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Ayvalık`ta ilklerin sahibi olduklarını öne süren Berk, "Türkiye`nin ve İstanbul`un ilk Çin lokantası 1957`de açıldı. Ayvalık`ta ilk `Çin Restoranı`nı da biz hizmete soktuk. 64 kişilik Çin Restoranında 52 çeşit yemek çeşitlerimiz yanında 20 çeşit soslarımız günlük hazırlanmaktadır. Menü fiyatlarımız ise oldukça mütevazı ve % 30 ile 40 ucuz olması nedeniyle büyük ilgi çekeceğiz." dedi.
`Ping Pong Chinese Food` Çin Restoranının Türkçe bilen Çinli yemek ustası Çeng isimli aşçı olduğunu kaydeden Berk, Restoranda, iki Çinli Yuan kardeşlerden birisi usta yardımcısı diğeri garson olan özel giyimli 6 personel hizmet vermektedir. Yemeklerimiz anında ve taze Çin usulü hazırlanıp servise verilir. Yemek malzemelerinin bir çoğunu Çin`den getiriyoruz." dedi.
Çinli Aşçıbaşı Çeng ise, "Yemeklerimiz Türk mutfağına yakındır ve fiyatlarımız da oldukça uygundur. Yemeklerimizde yerli et ve Çin Ördeği eti kullanıyoruz. Bir Müslüman ülkesinde olduğumuz için bunlara çok dikkat ediyoruz. İzmir Bostanlı`da ki Çin Lokantasında çalışmış olmamdan dolayı da ve Türkçeyi öğrendim" şeklinde konuştu.
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı